Kuka olen?

Olen koulutukseltani tradenomi YAMK. Olen myös erikoistunut kansainväliseen projektijohtamiseen. Työskentelen tällä hetkellä monikulttuurisuusasiantuntijana sekä neuvojana maahanmuuttajien työllistymisasioiden parissa. Toimintaamme kuuluvat koulutukset ja tuki yrittäjyyteen suuntautuville, samoin monenlaiset arjen haasteet.Koen olevani myös kansalaisaktiivi, sillä olen viime aikoina ollut mukana vaikuttamassa moniin yleisiin asioihin. Olen alun perin kotoisin Somaliasta. Olen asunut nyt noin 12 vuotta Suomessa. Asun tällä hetkellä perheeni kanssa Haritussa, Turussa.

Työnteko ja opiskelu on aina ollut merkittävässä roolissa elämässäni. Tultuani Suomeen lähdin mukaan vaikuttamaan yhteiskunnan yleisiin asioihin ensimmäistä kertaa vuonna 2009, jolloin liityin Sosiaalidemokraattisen puolueen jäseneksi.Työn ja opiskelun takia en pystynyt sitoutumaan puolueeseen, joten lopulta erosin siitä. On myönnettävä, että poliittiseen liikkeeseen sitoutuminen vaatii aktiivista jäsenyyttä ja keskittymistä puolueen päämääriin ja ohjelmaan.

Viime aikoina minussa on taas herännyt aito ja vilpitön halu vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin, etenkin politiikkaan kuntalaisten parhaaksi. Pohdin pitkään kahden puolueen välillä ja päädyin Kokoomukseen, sillä Kokoomus on uudistusta ajava puolue, joka kantaa rohkeasti vastuuta vaikeista asioista.Haen valtuustoon, koska haluan päästä vaikuttamaan niihin asioihin, jotka koskettavat etenkin meitä turkulaisia. Turku on aina ollut minulle rakas kotikaupunki ja haluan vaikuttaa asuinalueeni asioihin.

Minulla on aidosti intohimoa ja kiinnostusta olla tekemässä yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita, eikä vain seurata sivusta. Koen, että linjanveto monissa asioissa on todella tärkeää. Seuraavalla valtuustokaudella on paljon ratkaistavia asioita ja valtuusto on juuri se oikea paikka missä kannattaa olla. Haluan antaa oman panokseni edistääkseni yhteiskunnalle tärkeitä asioita. Haluan olla mukana rakentamassa oikeudenmukaista, tasa-arvoista ja suvaitsevaista Turkua ja Suomea. Haluan tuoda esiin uusia näkökulmia, ehdotuksia ja ratkaisumalleja uusiksi toimintatavoiksi. Tavoitteenani on edistää politiikkaa, joka antaa kaikille tasavertaisen mahdollisuuden hyvään elämään.

Kokoomuksen aate on yhdistelmä vastuuta, välittämistä, yksilön­vapautta ja mahdollisuuksien tasa-arvoa. Me haluamme tukea yhtei­söllisyyttä ja pitää huolta niistä, jotka eivät muuten pärjää. Nämä ovat aitoja suomalaisia perusarvoja, ne korostuvat tulevaisuuden kunnis­sa ja antavat hyvät edellytykset ryhtyä yhdessä pohtimaan millaisen kunnan haluamme itsellemme, lapsillemme ja tuleville sukupolville rakentaa.


Ihmisten kuunteleminen on meille tapa toimia, periaate, josta emme luovu. Lähdemme näihin kuntavaaleihin korvat enemmän auki kuin koskaan aiemmin. Voin ylpeänä sanoa, että olen valmis ottamaan vastaan kaupunginvaltuutetun vastuullisen tehtävän. Kunnallisvaalit järjestetään keväällä 2017. Jos pidät minua hyvänä ehdokkaana olisin iloinen, jos kerrot siitä kaverillesikin. Kaikki tuki on tarpeen.

Moderni kunta tarvitsee uusia päättäjiä.

Ollaan yhteydessä, minä kuuntelen sinua!

Abdishakur Ali